Vad kostar det att anlita trädgårdshjälp? Vånga Trädgårdshjälp berättar!

Att veta vad det kostar att anlita trädgårdshjälp är en vanlig fråga för många husägare. På Vånga Trädgårdstjänst i Östergötland vill vi göra det enkelt för dig att förstå kostnaden och vad du kan förvänta dig när du anlitar oss. Vi erbjuder professionell trädgårdsskötsel och har ett brett utbud av tjänster för att möta dina behov. Här kommer vi att gå igenom de olika aspekterna som påverkar priset på trädgårdshjälp, inklusive RUT-avdraget, som kan göra det ännu mer prisvärt att få hjälp med trädgården.

Vad är trädgårdshjälp

Trädgårdshjälp innebär att du får professionell hjälp med att sköta din trädgård. Detta kan inkludera allt från gräsklippning, beskärning av buskar och träd, till ogräsrensning och lövkrattning. Trädgårdshjälp är en tjänst som utförs av trädgårdsmästare eller trädgårdsskötare som har erfarenhet och kunskap om växter, träd och buskar. Oavsett om du behöver regelbunden hjälp eller hjälp vid enstaka tillfällen, finns det en lösning som passar dina behov. Trädgårdshjälp kan även erbjudas på avtal, till exempel varannan vecka, för att hålla trädgården i toppskick året om!

Vilka tjänster ingår i trädgårdsskötsel?

När du anlitar Vånga Trädgårdstjänst kan du välja mellan en rad olika trädgårdstjänster beroende på dina specifika behov. Här är några av de vanligaste tjänsterna vi erbjuder:

  • Gräsklippning: Regelbunden klippning av din gräsmatta för att hålla den i toppskick.
  • Beskärning av träd och buskar: Vi beskär träd och buskar för att främja hälsosam tillväxt och estetisk form.
  • Häckklippning: Vi klipper och formar häckar så de ser prydliga ut.
  • Ogräsrensning: Vi hjälper till att hålla dina rabatter och gångar fria från ogräs.
  • Lövkrattning: Under hösten tar vi hand om löven som faller och ser till att din trädgård är städad.
  • Plantering och omplantering: Vi hjälper till med plantering av nya växter och omplantering av befintliga.
  • Bortforsling av trädgårdsavfall: Vi tar hand om bortforsling av grenar, löv och annat trädgårdsavfall.

Vad kostar det att anlita trädgårdshjälp? Pris för trädgårdstjänster

Priset för trädgårdstjänster kan variera beroende på flera faktorer. Hos Vånga Trädgårdstjänst är vi transparenta med våra priser och ser till att du vet vad du betalar för. Kostnaden kan påverkas av arbetets omfattning, hur ofta du behöver hjälp och om du utnyttjar RUT-avdraget. Det är också viktigt att tänka på att priset kan variera beroende på vilken typ av trädgårdsskötsel du behöver.

Pris per timme för trädgårdshjälp

Timpriset för trädgårdshjälp kan variera beroende på arbetsuppgifterna och omfattningen av arbetet. Detta pris kan minska avsevärt med hjälp av RUT-avdraget, som gör att du kan dra av upp till 50 % av arbetskostnaden. Att anlita professionell hjälp för din trädgård blir därmed mer kostnadseffektivt, och låter dig spara tid till annat!

Pris för olika typer av uppdrag

Så vad kostar det att anlita trädgårdshjälp och vilka uppdrag kostar vad?Kostnaden för trädgårdshjälp kan variera beroende på vilken typ av uppdrag du behöver utföra. Här är några exempel på vad olika uppdrag kan kosta! Notera att detta är generella priser som är vanliga inom vår bransch. Våra priser varierar såklart beroende på omfattning, säsong och arbetsbörda. Tänk dessutom på att ditt pris oftast blir billigare till följd av RUT-avdraget!

  • Gräsklippning: Kostar vanligtvis mellan 300-400 kr per timme.
  • Beskärning av träd: Beroende på trädet och arbetets komplexitet kan detta kosta mellan 400-600 kr per timme.
  • Häckklippning: Kostar omkring 350-500 kr per timme beroende på häckens storlek och form.
  • Ogräsrensning och lövkrattning: Vanligtvis omkring 300-400 kr per timme.

Kontakta Vånga Trädgårdstjänst för att få mer information om våra priser och tjänster. Vi hjälper dig gärna att hålla din trädgård i bästa skick året runt.

Trädgårdsskötsel och underhåll

En välskött trädgård kräver regelbundet underhåll och omsorg. På Vånga Trädgårdstjänst erbjuder vi omfattande trädgårdsskötsel och underhåll för att säkerställa att din trädgård alltid ser vacker och välvårdad ut. Vi tar hand om allt från gräsklippning och rabatter till beskärning av träd och häckar. Med vår professionella hjälp kan du njuta av en grön och frisk trädgård utan att behöva lägga ner all din tid och energi på underhåll. Vissa trädgårdsuppgifter kan ta lång tid att utföra, men Vånga Trädgårdstjänst har erfarenheten och utrustningen för att hantera dem effektivt.

Underhåll av gräsmattor och rabatter

Gräsmattor och rabatter är viktiga delar av en trädgård som kräver särskild omsorg för att hålla sig frodiga och attraktiva. Vånga Trädgårdstjänst erbjuder flera tjänster för att underhålla dessa områden:

  • Gräsklippning: Regelbunden klippning är avgörande för en hälsosam och tät gräsmatta. Vi klipper gräset enligt en lämplig schema och justerar klipphöjden beroende på säsong och väderförhållanden.
  • Gödsling och luftning: För att gräsmattan ska få de näringsämnen den behöver och för att främja god tillväxt, erbjuder vi gödsling och luftning.
  • Ogräsrensning i rabatter: Ogräs kan snabbt ta över rabatter om de inte hålls i schack. Vi rensar bort ogräs regelbundet för att ge dina blommor och växter bästa möjliga tillväxtförutsättningar.
  • Plantering och omplantering: Vi hjälper till med att plantera nya växter och omplantera befintliga för att hålla rabatterna vackra och varierande året runt.

Beskärning av träd, buskar och häckklippning

Beskärning är en viktig del av trädgårdsskötseln för att hålla träd, buskar och häckar friska och i god form. Vånga Trädgårdstjänst erbjuder professionell beskärning och häckklippning som inkluderar:

  • Beskärning av träd: För att främja tillväxt och säkerhet utför vi beskärning av träd vid rätt tidpunkter. Detta kan inkludera borttagning av döda grenar och formning av kronan.
  • Beskärning av buskar: Vi beskär buskar för att stimulera blomning och hålla dem kompakta och välformade.
  • Häckklippning: Vi klipper och formar häckar regelbundet för att de ska förbli täta och prydliga. Detta inkluderar både formklippning och underhållsklippning.

RUT-avdrag för trädgårdsskötsel

Att utnyttja RUT-avdraget kan göra trädgårdsskötsel betydligt mer prisvärd. Här på Vånga Trädgårdstjänst hjälper vi dig att dra nytta av detta avdrag så att du kan få professionell trädgårdshjälp till ett lägre pris.

Vad är RUT-avdrag och hur fungerar det

RUT-avdraget är en skattereduktion som innebär att du kan få avdrag på arbetskostnaden för hushållsnära tjänster, inklusive trädgårdsskötsel. Så här fungerar det:

  • Avdragets storlek: Du kan få avdrag för upp till 50 % av arbetskostnaden. Detta gäller för ett totalt belopp på upp till 75 000 kr per person och år.
  • Tjänster som omfattas: RUT-avdraget gäller för flera trädgårdstjänster, inklusive gräsklippning, häckklippning, beskärning, ogräsrensning och bortforsling av trädgårdsavfall.
  • Så ansöker du: När du anlitar Vånga Trädgårdstjänst, drar vi av RUT-avdraget direkt på din faktura. Du behöver bara betala den reducerade summan och vi tar hand om resten med Skatteverket.

Med RUT-avdraget blir det mer ekonomiskt att få hjälp med trädgården och du kan njuta av en välskött trädgård utan att behöva göra allt arbete själv. Kontakta oss på Vånga Trädgårdstjänst för att få mer information om hur du kan dra nytta av RUT-avdraget för dina trädgårdsbehov.

Tilläggstjänster och kostnader

Utöver de vanliga trädgårdstjänsterna erbjuder Vånga Trädgårdstjänst en rad tilläggstjänster för att möta alla dina trädgårdsbehov. Dessa tjänster kan inkludera användning av specialiserade redskap och maskiner samt hantering av avfall. Här går vi igenom några av dessa tilläggstjänster och de kostnader som kan vara förknippade med dem.

Redskap och maskiner

För att utföra trädgårdsarbete effektivt och professionellt krävs ibland användning av specifika redskap och maskiner. På Vånga Trädgårdstjänst ser vi till att ha rätt utrustning för alla typer av uppdrag, vilket kan påverka kostnaden beroende på vad som behövs:

  • Gräsklippare och trimmers: Används för att hålla din gräsmatta och kanter välklippta och snygga.
  • Beskärningsverktyg: Professionella beskärningsverktyg och sågar används för att trimma träd och buskar på rätt sätt.
  • Lövblåsare och krattor: För att snabbt och effektivt samla upp och hantera löv under hösten.
  • Jordfräsar och planteringsredskap: Används vid plantering och omplantering för att förbättra jordkvaliteten och säkerställa optimal växttillväxt.

Användningen av dessa redskap och maskiner kan påverka kostnaden för trädgårdstjänsterna något, men det garanterar också ett professionellt och noggrant utfört arbete.

Bil och avfallshantering

En viktig del av trädgårdsskötseln är hanteringen av avfall och transport av material. Vånga Trädgårdstjänst erbjuder tjänster för bil och avfallshantering som inkluderar:

  • Transport av material: Vi transporterar växter, jord och andra material som behövs för trädgårdsprojekt.
  • Bortforsling av trädgårdsavfall: Vi tar hand om bortforsling av grenar, löv och annat avfall som samlas under trädgårdsarbetet.
  • Återvinning och kompostering: Vi ser till att avfall hanteras på ett miljövänligt sätt genom återvinning och kompostering när det är möjligt.

Dessa tjänster kan innebära en extra kostnad beroende på mängden avfall och transportbehov, men de garanterar att din trädgård lämnas i bästa skick utan att du behöver oroa dig för avfallshanteringen.

Ej RUT-avdragsberättigande projekt

Även om många trädgårdstjänster är berättigade till RUT-avdrag, finns det vissa projekt som inte omfattas av detta avdrag. Dessa kan inkludera större landskapsprojekt och andra specialiserade tjänster:

  • Anläggning av trädgårdsdammar eller pooler: Större byggprojekt som att skapa trädgårdsdammar eller pooler omfattas inte av RUT-avdraget.
  • Byggnation av trädgårdsstrukturer: Konstruktion av altaner, pergolor eller andra permanenta strukturer räknas inte som RUT-avdragsberättigade.
  • Design- och planeringsarbete: Omfattande trädgårdsdesign och planering som inte innebär direkt trädgårdsarbete omfattas inte av RUT-avdraget.

Det är alltid bäst att kontakta oss direkt för att få klarhet i vilka tjänster som är berättigade till RUT-avdrag och vilka som inte är det.

Få trädgårdshjälp från Vånga Trädgårdstjänst!

Att hålla din trädgård i toppskick behöver inte vara en tidskrävande uppgift. Med hjälp av Vånga Trädgårdstjänst får du professionell trädgårdshjälp som anpassas efter dina behov. Oavsett om du behöver regelbunden skötsel eller hjälp med specifika projekt, finns vi här för att göra ditt trädgårdsliv enklare och mer njutbart.

Våra erfarna trädgårdsmästare och trädgårdsskötare är redo att hjälpa dig med allt från gräsklippning och beskärning till mer omfattande trädgårdsarbeten. Med vårt engagemang för kvalitet och vår användning av rätt redskap och maskiner, kan du vara säker på att din trädgård får den bästa möjliga omsorgen.

Kontakta oss idag för att få en kostnadsfri offert och se hur Vånga Trädgårdstjänst kan hjälpa dig att förvandla och underhålla din trädgård. Vi ser fram emot att samarbeta med dig och göra din trädgård till en plats du älskar att vistas i.

Rulla till toppen